fredag 28 december 2012

Apelsinsallad

Om man som jag inte har något emot att äta kanel hela året kan man äta den här när som helst, men den passar lite extra bra runt jul. Ät den till grädde, glass, yoghurt, keso eller på pannacotta.


Apelsinsallad med en doft av jul (4 portioner)
2 apelsiner, filéade
0,5 dl granatäpplekärnor
1 tsk kanel
1 dutt kardemumma
2 msk glögg med kanel och havtorn (eller annan vätska med annan smak)

Filéa apelsinerna, det är lite pilligt och kladdigt men med en bra kniv känner man sig som en riktig mästerkock. Blanda ner glögg och kryddor och rör runt med granatäpplekärnorna, låt stå och gotta till sig några timmar.

1 kommentar:

  1. Oh, vad gott! Jag måste absolut prova det receptet! :)
    Ha en underbar lördag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera