söndag 20 oktober 2013

Pannkaks- och baconfrukost

En av de godaste frukostarna jag vet är amerikanska pannkakor med lönnsirap och bacon. Men det är ju inte så himla LCHF så i min jakt på liknande alternativ blev det idag så här. Gott, men inte lika gott som originalet. Det här äter jag å andra sidan med gott samvete och utan att bli sockerhög och glutenplufsig.


Pannkakor (ca 8 plättar)
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk fiberhusk
0,5 tsk bakpulver
salt
vaniljpulver
smör att steka i

Vispa ihop allt och låt svälla en stund (medan du steker baconet knaprigt och låter blåbären tina t ex), stek sedan på medeltemperatur. Var beredd på att det tar längre tid än att steka vanliga pannkakor. Späd med vatten om smeten tjocknar för mycket. Ät gärna med knaprigt bacon, blåbär och en balja kaffe.

1 kommentar:

  1. Gott med pannkakor! Härligt att kunna äta sn favvo-mat med gott samvete! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera