måndag 21 oktober 2013

Vitkålsgratäng

Vad göra med all denna vitkål som är så billig och nyttig och god? Gratäng så klart!


Vitkålsgratäng (6 portioner)
0,5 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 sötpotatis
5 dl grädde
2 dl riven lagrad ost
50 gram smör att steka i
salt, peppar, en skvätt vinäger

Strimla vitkål, hacka lök och vitlök, riv eller hacka sötpotatisen. Stek mjukt i smör, salta pch peppra. Själv kryddade jag med garlic & pepper, en matsked vitvinsvinäger och rejält med salt. Häll i grädden och låt koka med några minuter innan du blandar allt med osten och häller i portionsformar eller en stor form. Gratinera i 200 grader i ca 20 minuter.


2 kommentarer:

  1. Mumsigt! Jag älskar vitkål i alla former och vitkålsgratäng är en favorit. Måste testa sötpotatis någon gång, har sett många recept med det nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det räcker med lite sötpotatis för att ge smak, jättegott! Nästa gång testar jag med lite jordärtskocka :-)

      Radera