fredag 28 december 2012

Pannacotta med apelsinsallad

Nog med julmat tänkte vi, och bjöd sväronen på pulled pork. Men lite lagom julsmak blev det i alla fall på efterrätten. Eftersom jag inte ville experimentera med sötningsmedel på sväron och barn använde jag lite socker, men det går så klart att utesluta eller ersätta med annan sötning.


Pannacotta (8 portioner)
1 liter grädde
0,5 dl socker eller annan sötning
1 knivsudd vaniljpulver
4 gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med sötning och vanilj (eller annan smaksättning, t ex saffran). Ta av grädden från värmen och rör ner de urkramade gelatinbladen. Häll upp i formar och ställ kallt.

Ikväll serverade jag pannacottan med apelsinsallad på toppen, men det går också bra med passionsfrukt, färska bär eller au naturell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar